Житель Вінниччини свідомо пішов на співпрацю з російською ФСБ та здавав ворогу місця дислокації ЗСУ.

Йому висунули обвинувачення у державній зраді за передачу інформації про дислокацію ЗСУ російським спецслужбам. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Читайте також: Відомий астролог сказав, коли закінчиться війна в Україні

Мешканець Тульчина Вінницької області за власним бажанням погодився на співпрацю з ФСБ Росії. Згідно з даними слідства, у 2024 році чоловік збирав і передавав інформацію про підрозділи Сил оборони України та фортифікаційні споруди в регіоні.

Житель Тульчина

Чоловік збирав інформацію через особисті спостереження, пошук в Інтернеті та спілкування з іншими особами. Передача даних здійснювалася через месенджер.

У квітні-травні підозрюваний передав представнику ФСБ географічні координати місць дислокації, проживання та навчання підрозділів ЗСУ в кількох містах Вінниччини, а також дані про рух військової техніки на схід.

Досудове розслідування проводить СБУ, а наразі за клопотанням обвинувачення чоловіку обрали запобіжний захід. Його триматимуть під вартою на час слідства. Під заставу він вийти не може.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦