Спостерігається попит на переважно вживані автомобілі

Ринок автомобілів в Україні продемонстрував помітне оживлення у 2024 році. За даними Опендатабот, кількість імпортованих транспортних засобів зросла на 14,2% порівняно з попереднім роком.

Серед найбільш популярних моделей залишаються вживані автомобілі, які становлять понад 70% від загального обсягу імпорту. При цьому, середній вік таких авто становить близько 9 років. Водночас спостерігається тенденція до збільшення попиту на електромобілі: за сім місяців 2024 року їхній імпорт зріс на 83%.

Раніше: Українцям обіцяють підвищення цін на пальне

Географічно, найбільший попит на автомобілі спостерігається у Києві, Львівській та Одеській областях. Що стосується марок авто, то лідерами залишаються Volkswagen, Renault та Audi.

Варто зазначити, що попри зростання популярності електромобілів, більшість українців все ще віддають перевагу автомобілям з бензиновими двигунами. Однак, поступове збільшення частки електрокарів свідчить про зміну споживчих уподобань та зростання свідомості щодо екологічних проблем.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦