У вересні зросте вартість автогазу, бензину і дизеля  

Попри заплановане зростання акцизів на пальне, українці можуть розраховувати на незначне підвищення цін на бензин та дизель у вересні. Про це повідомив директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

За словами експерта, суттєвіше подорожчає лише автогаз. Однак, навіть з урахуванням цього, використання скрапленого газу залишиться економічно вигіднішим порівняно з бензином.

“Від 1 вересня акциз на бензин зростає приблизно на 1,5 гривні за літр, а на дизпаливо – трохи менше ніж на 2 гривні. Однак, оскільки ціни на нафту на світових ринках знизилися, то зростання акцизів може бути компенсоване зниженням закупівельної вартості пального”, – пояснив Куюн.

Читайте також: Відключення світла взимку: у ДТЕК здивували заявою

Експерт зазначив, що якщо б нові ставки акцизів набрали чинності раніше, то ціни на АЗС могли б навіть знизитися. Однак, незважаючи на це, він прогнозує, що загалом українці не відчують суттєвого подорожчання бензину та дизелю.

Куюн також звернув увагу на те, що вартість пального в Україні зараз досить висока через зміну логістичних схем після початку повномасштабної війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦