Сови Арей та Маґура знайшли новий дім у Київському зоопарку

Двоє совенят, яких врятували українські воїни з-під обстрілів на Харківщині, отримали нове життя у Київському зоопарку. Птахів, яких назвали Арей та Маґура, передали до столиці представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Історія цих совенят розпочалася на звільнених територіях Харківської області, де їх знайшли бійці 92-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. Птахи перебували у вкрай знесиленому стані і потребували термінової допомоги. Завдяки оперативним діям військових, совенят вдалося евакуювати з зони бойових дій та врятувати їх життя.

Також читайте: Нашестя павуків в Україні: у яких регіонах стало небезпечно

Оскільки сова є символом української військової розвідки, було прийнято рішення передати врятованих птахів під опіку Головного управління розвідки. Начальник ГУР Кирило Буданов вирішив, що найкращим місцем для їхнього подальшого життя стане Київський зоопарк.

“Це позиція генерала Буданова, що це має бути спільна радість. І українські діти, насамперед, матимуть можливість спілкуватися з українськими совками”, – зазначив представник ГУР Андрій Юсов.

У Київському зоопарку для совенят створили всі необхідні умови для реабілітації та подальшого життя. Керівництво зоопарку висловило вдячність військовим за їхню турботу про тварин та зазначило, що докладе максимум зусиль для того, щоб сови почувалися комфортно у своєму новому домі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦