1 серпня в різних частинах світу виникли проблеми з радіозв’язком через потужні сонячні спалахи.

За даними Daily Mail, на Сонці зафіксували 15 спалахів різної інтенсивності, що призвело до так званого “цунамі сонячних бур”.

Читайте також: Астронавти NASA застрягли в космосі: що відомо

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) повідомило про 15 спалахів класу М та класу С, які сталися в кількох активних зонах на Сонці. Найбільш активною була пляма AR3774, де відбулося 9 спалахів.

Спалахи на Сонці

Ці виверження ультрафіолетового та рентгенівського випромінювання, разом з енергетичними викидами, досягли Землі за лічені хвилини, спричинивши збої в радіозв’язку в деяких частинах Африки та Азії. Такі сонячні удари також можуть вплинути на роботу супутників на орбіті та систем GPS на Землі.

Вчені попереджають, що активність Сонця залишається дуже високою, і багато сонячних плям спрямовані в бік Землі, що може призвести до нових викидів енергії та плазми. NOAA прогнозує, що потоки плазми можуть досягти Землі 3 або 4 серпня, що може викликати геомагнітні бурі рівня G2, тобто середньої потужності.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦