Підвищення зарплат вчителям відкладається: офіційна позиція МОН

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий підтвердив, що найближчим часом не варто очікувати підвищення заробітних плат для українських вчителів. Про це він повідомив під час одного з останніх брифінгів.

За словами міністра, питання оплати праці педагогічних працівників є одним із найболючіших у сфері освіти. Низькі зарплати є однією з причин, чому молодь неохоче обирає професію вчителя.

Раніше : Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум “заморозили” на три роки

“Ми розробили концепцію підвищення заробітної плати, за якою вчителі мають отримувати щонайменше три мінімальні зарплати. Однак, через складну економічну ситуацію в країні, пов’язану з війною, реалізувати цю концепцію зараз неможливо”, – зазначив Лісовий.

Міністр наголосив, що понад 70% державного бюджету спрямовується на оборону країни, тому кошти на підвищення зарплат вчителям поки що відсутні.

“Після нашої перемоги освіта стане одним з пріоритетних напрямків розвитку держави, і ми зможемо реалізувати всі заплановані реформи, зокрема й підвищення зарплат вчителям”, – підкреслив очільник МОН.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦