Президент України Володимир Зеленський наголосив на небезпеці ударів західною зброєю по військових об’єктах на території росії без дозволу союзників.

Такі дії можуть поставити під загрозу подальшу військову допомогу Україні від західних партнерів. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю французьким медіа.

Читайте також: Time про непрості відносини між Камалою Гарріс та Зеленським: що пішло не так

За його словами, Україна не може порушувати вето партнерів щодо використання західного озброєння. Президент зазначив, що дотримання умов союзників є важливим, хоча це і створює великі виклики для України у стримуванні ворога.

“Якщо ми будемо використовувати зброю наших партнерів (без їхньої згоди, – ред.), вони можуть сказати: “Ми вам більше нічого не дамо”. Це ризик,” – наголосив президент.

Володимир Зеленський

Президент також зазначив, що активно працює над тим, щоб переконати партнерів дозволити українським військовим використовувати зброю на власний розсуд. Проте Союзники України все ще остерігаються можливої ескалації.

Він нагадав, що Україна опинилася в ситуації, коли біля українського кордону за 30,60 та 100 км стоять літаки, які завдають ударів по українцям, а також росіяни розмістили установи РСЗВ, щоб стріляти по Україні. Знаючи це, Україна не має зараз права знищити цю зброю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦