Румунія виявила нові фрагменти російських дронів на своїй території в рамках пошукової операції після останніх ударів БпЛА по Україні.

Уламки безпілотників були знайдені в районі Чаталкіой повіту Тулча, повідомило Міністерство національної оборони Румунії.

Читайте також: Росія може вивести “вагнерівців” з частини окупованої України – ISW

Під час “дослідницьких дій” на місцях можливого падіння фрагментів “Шахедів”, які були атаковані російськими військами минулого тижня, виявили уламки на румунському березі Дунаю.

У відомстві додали, що всі райони, де було зафіксовано падіння фрагментів безпілотників, були оглянуті. Елементи дронів знайшли в околицях Плауру і Періправи в повіті Тульча. Також підтвердили знахідки 31 липня в районі Чаталкіой.

Уламки російського дрона

“Введено в дію стандартні оперативні процедури для таких ситуацій”, – йдеться у повідомленні.

У Міноборони Румунії наголосили, що всі визначені зони події знаходяться за межами населених пунктів, і ніхто не постраждав. Також Бухарест повідомив, що в режимі реального часу інформує союзницькі структури щодо ситуації, спричиненої цими атаками.

Румунія знову засудила російські атаки проти українських цивільних об’єктів та інфраструктури, наголошуючи на їхньому негативному впливі на безпеку регіону.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦