Дональд Трамп висловив звинувачення на адресу Камали Гарріс, заявивши, що вона лише нещодавно почала вдавати із себе чорношкіру, аби здобути підтримку афроамериканців, хоча раніше ідентифікувала себе як індійку. Про це повідомляє Укрінформ.

На зібранні Національної асоціації чорношкірих журналістів у Чикаго Трамп заявив: «Я не знав, що вона чорна, аж поки вона випадково не стала нею… Тепер вона хоче, щоб її знали як чорну. Вона завжди була індійкою… А потім зробила поворот і стала чорною людиною». При цьому Трамп кілька разів неправильно вимовляв її ім’я, ставлячи наголос на другому складі.

Вас також зацікавить: Гарріс випереджає Трампа за рейтингом у ключових американських штатах

Трамп також обговорив проблему нелегальної імміграції, заявивши, що мігранти займають робочі місця, які могли б отримати чорношкірі американці. «Мільйони, мільйони людей приїжджають до нашої країни й займають робочі місця чорношкірих, іспаномовних і, відверто кажучи, місця в профспілках. Вони забирають вашу роботу», – сказав він.

Поява Трампа на заході викликала суперечки всередині асоціації. Відома журналістка та редакторка Washington Post Карен Аттіа пішла з посади члена правління і співголови асоціації на знак протесту проти надання Трампу платформи для виступу. Очікується, що Камала Гарріс зустрінеться з журналістами Національної асоціації чорношкірих журналістів віртуально у вересні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦