Світові ціни на каву різко підвищилися через сильні посухи та неврожай у Бразилії, одному з найбільших виробників кавових зерен.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Відключення світла взимку: у ДТЕК здивували заявою

Бразильські фермери зіткнулися з найсерйознішим спадом виробництва за майже 20 років через тривалу посуху, що вразила кавові плантації. Зростаючий попит на каву в Китаї та інших країнах також впливає на цінову ситуацію.

Крім того, нові екологічні вимоги ЄС щодо імпорту кави можуть ще більше обмежити постачання, оскільки не всі країни-виробники готові виконувати ці стандарти. Це створює додаткові труднощі для імпортерів і може спричинити подальше зростання цін.

Ціни на каву

Компанії змушені шукати дешевші альтернативи, що може вплинути на якість кави у кав’ярнях. На ринку може побільшати низькоякісного продукту та фальсифікатів.

Ф’ючерси на робусту демонструють найбільше цінове зростання за перші шість місяців року з 2008 року, тоді як арабіка показує найкращий ціновий початок року з 2021 року.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦