Представники влади почали шукати собі українську дитину для так званого “всиновлення”

На Росії серед чиновників стало “модним” всиновлювати українських дітей, вивезених з окупованих територій.

Зокрема, керівники регіонів активно шукають українських дітей для так званого “всиновлення”. Про це розповів омбудсмен Дмитро Лубінець для “Укрінформу”.

“Російська влада ініціювала кампанію, де стало модно викрадати українських дітей… Ми почали отримувати дані про те, що представники Державної думи РФ, уряду і керівники регіонів шукають українських дітей для так званого ‘всиновлення'”, – заявив Дмитро Лубінець.

Він також повідомив, що першим задокументованим випадком викрадення української дитини стала історія з Марією Львовою-Бєловою, яка взяла до себе хлопчика з Маріуполя. Наступним став випадок з депутатом Держдуми Сергієм Мироновим, у сім’ї якого опинилися двоє українських дітей.

Українська сторона неодноразово намагалася повернути цих дітей з родини російського політика, але без успіху.

Також читайте: Окупанти матимуть проблеми з бронетехнікою: в ISW оцінили дії росіян

“Це явний випадок кримінального злочину — викрадення двох українських дітей. Їм змінили прізвища. Маргарита Прокопенко стала Мариною Мироновою, їй також змінили місце народження у документах. Щодо хлопчика Іллі, після обстеження в Москві, де виявили його захворювання, ми припускаємо, що родина Миронова вирішила від нього відмовитися. Однак, що сталося з хлопчиком далі, ми не знаємо”, – наголосив Лубінець.

Наразі українська сторона веде перемовини з міжнародними партнерами щодо повернення інших викрадених українських дітей, які перебувають у російських родинах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦