Чинний лідер країни “намалював” собі понад 50 відсотків голосів 

Після оголошення перемоги чинного президента Ніколаса Мадуро під час виборів глави держави в містах Венесуели спалахнули масові протести. Тисячі противників Мадуро 29 липня вийшли на вулиці Каракаса та до офісів Національних виборних органів (CNE) по всій країні. Почалися зіткнення з поліцією та військовими.

У столиці Венесуели Каракасі поліція застосувала сльозогінний газ, намагаючись розігнати демонстрантів. Але тисячі протестувальників вирушили пішки до президентського палацу, пише CNN.

На вулицях Каракаса підпалювали автомобілі, покришки та сміття. Почалися сутички між протестувальниками та збройною поліцією. Біля президентського палацу демонстрантів зустріли силовики, які почали стріляти в них пластиковими кулями та гранатами зі сльозогінним газом.

Також читайте: ЗМІ з’ясували, як Байден ухвалив рішення зняти свою кандидатуру з виборів

У Коро, столиці штату Фалькон, протестувальники знесли статую, яка зображає наставника Мадуро, покійного президента Уго Чавеса. Раніше на виборчих дільницях у Каракасі та інших місцях відбулися сутички між прихильниками опозиції та Мадуро.

У ході заворушень у Венесуелі постраждали 23 військові, деякі з них мають вогнепальні поранення, повідомив міністр оборони країни Володимир Падріно в Twitter. Він додав, що пораненим надають медичну допомогу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦