Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російське військове командування може вивести з України частину окупантів.

У звіті ISW йдеться, що можливе виведення бійців ПВК “Вагнер” з частини Харківської області, який росія кинула на підсилення.

Читайте також: В ISW пояснили, як росія скористається тимчасовим припиненням вогню

Вагнерівці в Африці

На думку аналітиків, корпусу Африки може не вистачає наявних засобів та можливостей, аби належним чином замінити “вагнерівців”, зокрема в Малі після побоїща. Елементи Корпусу Африки не так давно були перекинути в Україну для допомоги армії РФ у наступальних діях на Харківщині.

Нещодавно у Малі відбулася засідка на “вагнерівців”, тому ці події можуть спровокувати передислокацію деяких бійців Африканського корпусу в Малі далі від лінії українського фронту. В ISW вважають, що військове командування РФ поки не готове до повної заміни “Вагнера” в Малі чи десь інше в країні.

Крім цього, завдання окупантів в Сахелі є пріоритетним для росіян.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦