На фронті в Україні помітили нові російські безпілотники, виготовлені з пінопласту та фанери.

Вони служать фальшивими цілями для відволікання українських засобів протиповітряної оборони (ППО), йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: В ISW пояснили, як росія скористається тимчасовим припиненням вогню

Згідно з інформацією ISW, ці нові безпілотники мають назву “Гербера” і виробляються в особливій економічній зоні “Алабуга” в Республіці Татарстан. Їхнє завдання полягає у відволіканні української ППО, а також у передачі даних про їхнє розташування російським військовим.

Нові російські дрони

Російське опозиційне видання Astra повідомило, що рекламу безпілотників “Гербера” почали розміщувати на російських каналах невдовзі після того, як речник Головного управління військової розвідки України Андрій Черняк згадував про них у статті Reuters від 26 липня. Аналітики все ж наголошують, що ці дрони нагадують іранські безпілотники “Шахед” і використовуються як фальшиві цілі, щоб дезорієнтувати українську протиповітряну оборону.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦