Шаблістка Ольга Харлан повторила рекорд України за кількістю виграних медалей на Олімпійських іграх.

Як повідомляє ТСН, 33-річна українська змогла вибороти п’яту нагороду на Олімпіадах за весь час своєї кар’єри.

Читайте також: Ястремська перемогла росіянку на Wimbledon (відео)

У Парижі на Олімпійських іграх-2024 Харлан здобула бронзову медаль особистої першості у шаблі, таким чином отримавши загалом п’яту свою медаль такого рівня. Вона зрівнялася з плавчинею Яною Клочковою, яка також завоювала п’ять медалей (чотири “золота” та одне срібло) на Олімпіадах за свою кар’єру.

Досягнення Харлан у Парижі – історичне, оскільки це була перша медаль України на Олімпійських іграх 2024 року.

Харлан Ольга

Окрім Клочкової та Харлан, є й інші мультимедалістів. Серед них веслувальниця на байдарках Інна Осипенко-Радомська (чотири медалі), стрільчиня Олена Костевич (чотири медалі). Спортивна гімнастка Лілія Подкопаєва, веслувальник на каное Юрій Чебан та представниця вітрильного спорту Руслана Таран мають по 3 медалі, зароблені на Олімпіадах.

Крім того, Харлан стала єдиною українською спортсменкою в історії, яка виграла медалі на чотирьох Олімпіадах – у 2008, 2012, 2016 та 2024 роках.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦