Це найбільші втрати за час присутності в Африці

Російський «Африканський корпус», що складається переважно з колишніх найманців ПВК «Вагнер», втратив кілька десятків своїх бійців на малійсько-алжирському кордоні.

Колона з російських і малійських військовослужбовців в умовах піщаної бурі потрапила в засідку, організовану туарегами, які виступають за створення незалежної держави Азавад.

У звіті Інституту вивчення війни (ISW) повідомляється про знищення колони російських найманців на півночі Малі в ніч з 27 на 28 липня через тиждень після відновлення активних бойових дій на півночі цієї країни поблизу кордону з Алжиром.

Зазначається, що у ході ліквідації бойовиків було знищено відомого російського пропагандиста Микиту Федяніна (“пятисотий”) та командира ПВК Антона Єлізарова (“Лотос”).

Також читайте: Окупанти матимуть проблеми з бронетехнікою: в ISW оцінили дії росіян

Як повідомляє BBC, в ПВК «Вагнер» підтвердили втрати у Малі. При цьому число загиблих вагнерівців у заяві не згадується.

За окремими даними, загинуло як мінімум 82 найманці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦