Окупанти сподівалися прорватися без бою

Згідно з дослідженням старшого наукового співробітника Фонду Карнегі Майкла Кофмана, російський наступ на Харків розпочався значно раніше запланованого терміну. 

Як стверджує Майкл Кофман у статті для The Telegraph, російське вторгнення супроводжувалося низкою стратегічних помилок.

Цей неочікуваний крок мав на меті застати українську армію зненацька, проте наслідки виявилися несподіваними і для самих росіян.

Також читайте: Росії потрібно ще п’ять років для захоплення чотирьох областей України – британський генерал

Через поспішний початок наступу на Харків, інші російські підрозділи, зокрема ті, що призначалися для операцій на Донбасі, не встигли належно підготуватися. 

Коли стало очевидно, що кампанія на Харківщині зазнає невдачі, російське командування було змушене перекинути резерви з Донбасу на північ, що, можливо, врятувало Україну від більш масштабної катастрофи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦