Російський журналіст Сергій Асланян у своєму дописі у Facebook повідомив про підготовку Москви до можливої евакуації. За його словами, влада Росії готує переїзд ключових державних структур та організацій на випадок, якщо війна дійде до столиці.

Асланян нагадав, що під час Другої світової війни місто Куйбишів (нині Самара) стало запасною столицею, куди переїхали Президія Верховної Ради Союзу, Совнарком СРСР, дипломатичний корпус, театри, навчальні заклади та промислові підприємства. Це рішення мало стратегічне значення для збереження функціонування державних інституцій під час війни.

Це не нова ідея для Росії, стверджує журналіст. Він нагадав, що у 2013 році спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко пропонувала Володимиру Путіну перенести офіси великих державних компаній, таких як Газпром, РЖД, Башнефть, у регіони з метою підвищення їх економічного рівня. Проте Путін тоді відкинув цю ідею. Згодом, у 2014 році, Дмитро Медведєв намагався повернутися до цього питання, але його пропозицію також не було підтримано.

Також читайте: Атака по аеродрому в Криму: у Z-блогерів істерика

Зараз, за словами Асланяна, сам Путін доручив уряду підготувати пропозиції щодо поетапного переїзду державних компаній та корпорацій з Москви до 1 жовтня. Це свідчить про серйозність намірів влади щодо підготовки до можливих загроз.

Журналіст вважає, що такий крок не можна розглядати лише як економічну стратегію для розвитку регіонів. Якщо дійсно планується переїзд персоналу, офісних меблів та вивісок, то це швидше нагадує евакуацію, а не просто перенесення документації для підвищення економічного рівня регіонів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦