Новий британський уряд пояснив, чи може Україна використовувати ракети Storm Shadow для ударів по військових об’єктах на території росії.

Про це повідомляє Ukdefencejournal.

Читайте також: Чи готовий Кремль до сумлінних переговорів з Україною: оцінка ISW

На нещодавній сесії парламентських запитань депутат-консерватор Джеймс Картлідж порушив це питання. Відповідаючи на нього, парламентський заступник держсекретаря з питань оборони Люк Поллард заявив, що позиція Британії щодо використання Storm Shadow не змінилася.

Він наголосив, що Британія продовжує надавати військову допомогу Україні, підтримуючи її право на самооборону відповідно до міжнародного гуманітарного права. За словами Полларда, обладнання, що надає Велика Британія, призначене для захисту України.

Ракета Storm Shadow

Це підтвердження відображає заяви нового британського прем’єр-міністра Кіра Стармера, який раніше зазначав, що Україна може використовувати Storm Shadow для ударів по військових цілях у Росії.

На саміті НАТО у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський подякував Британії за надання дозволу на використання цих ракет. Він також заявив, що були обговорені практичні аспекти реалізації цього рішення.

Стармер підкреслив, що використання Storm Shadow має відповідати міжнародному гуманітарному праву, хоча кінцеве рішення щодо їхнього застосування залишається за Україною.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦