Дефіцит мобілізаційного ресурсу почали відчувати на Росії 

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив про значні проблеми, з якими зіштовхується Росія при мобілізації нових сил для війни проти України. За його словами, попри плани Кремля збільшити кількість своїх військ в Україні до 690 тисяч осіб, дефіцит мобілізаційного ресурсу стає все гострішим.

Окупанти російські війська
Окупанти російські війська

“Машина мобілізації починає давати збій”, – зазначив Юсов. Він пояснив, що Росія намагається розв’язати проблему шляхом залучення контрактників, однак навіть значні стимули не дозволяють досягти бажаних результатів. Це, своєю чергою, матиме негативний вплив на ситуацію на фронті.

Окрім проблем із живою силою, у Росії спостерігаються труднощі з технічним забезпеченням війська. За словами Юсова, окупанти змушені розконсервувати та модернізувати стару радянську техніку, оскільки виробництво нової ускладнено через міжнародні санкції.

Раніше: Сенцов сказав, що робити з мобілізацією

“Доступ до сучасних електронних систем, сучасної оптики, систем зв’язку – з цим всім у ворога досі залишаються значні проблеми”, – підкреслив представник ГУР.

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що з початку повномасштабного вторгнення Росія збільшила чисельність свого угруповання в Україні з 100 тисяч до 520 тисяч осіб. Однак, попри такі амбітні плани, російське керівництво заперечує будь-які нові хвилі мобілізації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦