Кремль імітує бажання переговорювати, насправді прагнучи повної капітуляції України

Попри повторювані заяви про “відкритість до переговорів”, Росія продовжує демонструвати небажання до конструктивного діалогу з Україною. Це підтверджують останні висловлювання представників Кремля та аналіз Інституту вивчення війни (ISW).

Дмитро Пєсков, прессекретар президента РФ, звинуватив Україну у саботажі переговорного процесу, посилаючись на нібито нелегітимність президента Зеленського та існування в Україні законодавчих обмежень на переговори з Росією. Ці заяви є черговою спробою Кремля уникнути відповідальності за провал мирних ініціатив та перекласти вину на Україну.

путін

Нагадаємо, що Україна неодноразово демонструвала свою готовність до мирних переговорів на основі міжнародного права. Зокрема, Київ запропонував Росії взяти участь у мирному саміті. Однак Росія відкидає будь-які пропозиції, які не передбачають повної капітуляції України.

Раніше: Про що Зеленський просив Орбана: ЗМІ дізнались деталі

Аналітики ISW зазначають, що Кремль систематично спотворює українське законодавство та політику, щоб виправдати свою позицію та представити Україну як країну, яка не бажає миру. Це робиться для того, щоб зняти з себе відповідальність за продовження війни та отримати підтримку міжнародної спільноти для своїх дій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦