25 липня у Дніпрі було затримано підозрюваного у вбивстві відомої філологині, мовознавиці та політикині Ірини Фаріон.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що про затримання доповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Читайте також: Поліція опублікувала відео з підозрюваним у вбивстві Ірини Фаріон

За словами Зеленського, операція із затримання ймовірного злочинця була непростою. Сотні спеціалістів Нацполіції, СБУ та інших спецслужб працювали над справою.

Затриманим виявився 18-річний хлопець, а слідчі дії тривають, як і потрібні експертизи.

За словами очільника МВС Ігоря Клименка, достатньо доказів того, що саме затриманий стріляв у Фараон. Оперативники, слідчі, аналітики, експерти, поліціянти та спецслужбовці СБУ витратили 139 годин на безперервну роботу, перевірили кожен куточок по маршруту та прочесали 100 га лісу.

“Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди”, – заявив Клименко.

Клименко наголосив, що затриманий мешкає у Дніпрі. Йому 18 років. Коли він готувався до злочину, то орендував мінімум три квартири у Львові. Слідство припускає, що стрілець – просто виконавець.

Ірину Фаріон було поранено у Львові ввечері 19 липня, і того ж вечора медики повідомили, що її поранення виявилися несумісними з життям. Спочатку напад кваліфікували як “замах на умисне вбивство”, але Офіс генерального прокурора пізніше перекваліфікував злочин на умисне вбивство.

Правоохоронці повідомили про встановлення особи підозрюваного, оголосивши його у розшук і оприлюднивши його фото. Підозрюваний описувався як чоловік віком близько 20 років, зростом 170-180 см, худорлявої статури.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦