Путіну потрібна вся Україна. Він йтиме далі, щоб розширити зону свого впливу

За словами українського режисера та бійця Олега Сенцова, подальший розвиток війни в Україні залежить від рівня військової підтримки з боку західних партнерів.

Український режисер і командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов заявив, що війна в Україні триває вже десять років і поки що немає ознак, що вона скоро закінчиться. Він вважає, що віддати окуповані території Росії означатиме лише тимчасову відстрочку, адже Путіну потрібна вся Україна.

Сенцов поділився своїми думками в інтерв’ю для “BBC News Україна“. Він зазначив, що як командир підрозділу бачить лише ті сектори, де працює. За його словами, віддача територій Путіну призведе до часткової поразки і лише відтермінує війну, адже російський президент прагне захопити всю Україну для розширення свого впливу.

Читайте також: Кулеба сказав, чи прийняла Україна мирний план Китаю

Військовий також зауважив, що європейські країни, особливо сусідні з Україною та Росією, розуміють реальну ситуацію. Для них краще, щоб бойові дії велися на території України, оскільки це знижує ризик активізації 5 статті Північноатлантичного Альянсу, що є для них “головним болем”.

Сенцов підкреслив важливість військової підтримки Заходу, зокрема постачання озброєння та боєприпасів. Він наголосив на необхідності залучення іноземних добровольців, хоча їхня кількість поки що обмежена. Проте основна роль залишається за українськими військовими, які повинні мобілізуватися, покращити управління армією і вести війну ефективніше.

На думку Сенцова, Росія буде продовжувати агресію стільки, скільки зможе. Проте Україна має можливість зупинити агресора. Навіть якщо не вдасться перемогти військовим шляхом і повернутися до кордонів 1991 року, Україна може змусити Росію відступити через внутрішні проблеми, які послаблять її здатність до агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦