Ситуація на північному сході Харківщини залишається напруженою

Російські війська продовжують здійснювати локальні атаки, зокрема, в районі Глибокого, де їм вдалося досягти деяких успіхів.

Однак українські захисники успішно відбили більшість атак противника і продовжують утримувати свої позиції. 

За даними Інституту вивчення війни, російські війська не мають достатніх сил і засобів для проведення масштабних наступальних операцій у цьому напрямку.

Війна мобілізація військовий

За даними Генштабу ЗСУ, окупанти атакували біля Сотницького Козачка на кордоні з Бєлгородською областю, проте візуальних доказів тривалої присутності російських військ у цьому населеному пункті немає. Аналітики ISW вважають, що окупанти не закріпилися в селі.

Також читайте: У серпні на росію наваляться нові катастрофи: прогноз астролога

Крім цього, російські війська просунулися на північному заході Харківщини, маючи успіх на заході від вулиці Польова в Глибокому. Російські джерела стверджують, що окупанти нібито захопили “все або майже все” Глибоке, попри українські контратаки.

Протягом 23 та 24 липня тривали позиційні бої під Глибоким, Вовчанськом, Тихим і Старицею. Російський воєнний кореспондент повідомляє про українські контратаки під Старицею та бої зі стрілецької зброї у Вовчанську.

Генштаб ЗСУ зазначив, що 24 липня окупанти п’ять разів атакували біля Глибокого, Тихого та Сотницького Козачка, але українські війська успішно відбили всі атаки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦