Рішення Держдуми Росії про внесення поправки, що дозволяє командирам карати підлеглих за використання особистих засобів зв’язку та навігації на передовій, викликало гостру критику з боку ультранаціоналістів та деяких депутатів.

Про це повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Кілька депутатів Держдуми виступили проти цього законопроєкту, закликаючи дозволити командирам на передовій самостійно приймати рішення. Ультранаціоналістичні милблогери висловили стурбованість, що нововведення може використовуватися для вирішення особистих конфліктів та придушення законних скарг військовослужбовців, які часто записують і поширюють свої претензії за допомогою особистих пристроїв.

Також читайте: Росії потрібно ще п’ять років для захоплення чотирьох областей України – британський генерал

Аналітики зазначають, що ця поправка може негативно вплинути на організацію командування та контроль на передовій, де російські сили часто використовують незахищені пристрої для логістики та бойових дій.

Залишається під питанням, чи зможе російське командування ефективно впровадити це нововведення в Україні. На думку експертів, російським військовим буде вкрай складно позбутися залежності від незахищених персональних пристроїв для виконання своїх завдань.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦