Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, що російські загарбники бояться втратити свої кораблі, які розміщено в Азовському морі.

В етері телемарафону Плетенчук сказав, що виведення кораблів відбулося після удару українських захисників по російському порому “Славянин” в порту “Кавказ” у Краснодарському краї РФ.

Читайте також: Росіяни увійшли до Харківщини та просунулися: подробиці від аналітиків

За його словами, що в Азовському морі не зафіксовано перебування кораблів ВМС РФ. Вони раніше були в цьому морі, або ж заходили періодично, зокрема у Таганрозьку затоку.

Плетенчук заявив, що окупанти вирішили залишити акваторію Азовського моря. У першу чергу – це відбулося через пошкодження залізничного порому.

Плетенчук

“Вони (росіяни, – ред.) взяли мапу і циркуль та вирішили, що, мабуть, залишатися там не дуже безпечно. Це єдина мова, яку розуміє наш ворог, – це мова сили”, – пояснив речник.

Крім того, Плетенчук пожартував, що окупанти почали щось підозрювати.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦