Сполучені Штати підтвердили свою незмінну позицію щодо можливого завершення конфлікту в Україні.

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер висловився про зустріч голови МЗС України Дмитра Кулеби з китайським колегою Ван Ї, зазначивши, що позиція США не буде змінюватися: жодних рішень про Україну без участі самої України. Про це повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Кулеба сказав, чи прийняла Україна мирний план Китаю

“Я бачив заяву МЗС Китаю про переговори з міністром закордонних справ Кулебою, і я також бачив заяву МЗС України з цього приводу, в якій зазначається, що в їхній позиції нічого не змінилося”, – сказав представник Держдепу.

Міллер підкреслив, що Україна проявляє готовність до переговорів для досягнення тривалого та справедливого миру. Проте, на його думку, російський президент владімір путін продовжує бажати продовження війни.

Він також відзначив, що США продовжать підтримувати принцип, за яким всі дипломатичні зусилля повинні включати Україну у процес прийняття рішень. Америка не змінює своєї позиції щодо російської агресії, а завершення війни має закінчитися дипломатичним шляхом. Проте без України нічого не буде вирішуватися.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦