Це може призвести до катастрофічних наслідків

Сонце наближається до піка свого 11-річного циклу активності, що несе за собою загрозу потужних сонячних штормів та магнітних бур для нашої планети. Ці явища можуть призвести до відключень електрики, перебоїв зв’язку та інших серйозних проблем.

Експерти попереджають, що вже наступного року Землю очікує значне посилення сонячної активності. Як повідомляє Daily Mail, 21 липня NASA зафіксувало викид темної плазми на Сонці, який з ймовірністю 60% може призвести до відключень електроенергії на Землі цього тижня. Такі спалахи також можуть негативно вплинути на роботу радіо, авіаційного та супутникового зв’язку.

Літнє сонцестояння 2024

Національне управління океанічних та атмосферних досліджень (NOAA) прогнозує високу ймовірність інших сонячних спалахів, включаючи екстремальні викиди класу X, які здатні спричинити відключення радіозв’язку на всій планеті. За останні дві доби перебої зв’язку вже спостерігалися у Західній півкулі, Азії та Тихому океані.

Читайте ще про таке: Рідкісне явище: над Києвом засяяли сріблясті хмари

Астрофізик Смітсонівського інституту доктор Джонатан Макдауелл наголошує, що Сонце ще не досягло піка своєї активності в 11-річному циклі, який очікується у липні 2025 року.

Чим небезпечні сонячні шторми?

  • Потужні сонячні спалахи можуть спричинити перевантаження електромереж, що призведе до масштабних відключень електрики.
  • Радіо, авіаційний та супутниковий зв’язок можуть бути порушені через вплив сонячної активності.
  • Шторми можуть вивести з ладу супутники, що призведе до порушення навігації, GPS-сигналів та інших важливих систем.
  • У крайніх випадках потужні сонячні шторми можуть призвести до збоїв роботи систем життєзабезпечення, таких як подача води та опалення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦