Якщо ракетних обстрілів не буде – ситуація покращиться

Генеральний директор “ДТЕК Енерго” Ільдар Салєєв повідомив, що ситуація з електропостачанням в Україні може покращитися вже восени, завдяки зниженню споживання внаслідок закінчення літньої спеки. Проте, він застеріг, що взимку можливі відключення світла через дефіцит потужностей.

“Зима буде складною”, – заявив Салєєв в етері ТСН. “Ми втратили 9 гігаватів потужностей через російські обстріли, і повністю їх відновити до зими не вдасться. Тому при зниженні температур та зростанні споживання виникне дефіцит електроенергії”.

За словами Салєєва, обмеження в першу чергу торкнуться великих споживачів.

Раніше: В Укренерго налякали прогнозом на зиму

“Можливо, доведеться вводити віялові відключення, але точний план дій буде залежати від багатьох факторів, таких як погодні умови, темпи відновлення енергоінфраструктури, можливості імпорту електроенергії та ризик нових ракетних атак”, – пояснив він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦