Жителі Румунії повідомляли про вибухи на території своєї країни

Під час російської атаки безпілотниками “Шахед” по Ізмаїлу на Одещині 24 липня вночі, вибухи почули й на території сусідньої Румунії.

За повідомленнями румунських ЗМІ, ймовірно, один з ворожих дронів впав у селі Плауру, що розташоване на березі Дунаю поблизу Ізмаїла.

Російські окупанти у ніч на 24 липня атакували “Шахедами” портову інфраструктуру Ізмаїла. Внаслідок атаки було пошкоджено житлову п’ятиповерхівку, троє людей отримали травми та були госпіталізовані.

Жителі румунського прикордонного округу Тулча отримали сповіщення від системи Ro-Alert про загрозу падіння небезпечних об’єктів.

Після атаки щонайменше 10 людей зателефонували до румунської служби екстреної допомоги, щоб повідомити про вибухи, які вони чули.

Раніше: Дрони масовано атакували РФ: влупили по НПЗ та військовому аеродрому

Наразі офіційні джерела в Румунії не підтвердили падіння “Шахеда” на їхній території.

У Міноборони країни заявили, що після ударів росіян по Україні вони не знайшли фрагментів безпілотників на території своєї країни. Ведеться розслідування поблизу Плауру, оскільки два винищувачі F-16 були розгорнуті для моніторингу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦