ТЦК та СП будуть виконувати конкретні мобілізаційні завдання від Генерального штабу

Адвокатка Марина Бекало пояснила, як можуть вручити повістку військовозобов’язаному, який ніде не прописаний.

Після завершення кампанії з оновлення персональних даних в Україні військовозобов’язані чоловіки, які оновили свої дані, будуть викликатися повісткою до Територіального центру комплектування (ТЦК та СП) за місцем проживання, яке вони вказали при оновленні даних. Там вони проходитимуть військово-лікарську комісію (ВЛК).

мобіліз

Раніше: Як будуть карати чоловіків за кордоном за неоновлення даних: пояснення фахівця

Чоловіки, які не оновили персональні дані, отримають повістку за задекларованим місцем проживання (пропискою) для оновлення даних, а також штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Проте і ті, хто оновив дані, і ті, хто цього не зробив, будуть викликатися до ТЦК та СП. Інформація про те, хто саме буде першочергово мобілізований, залишається закритою.

Ймовірно, ТЦК та СП виконуватимуть мобілізаційні завдання від Генерального штабу, визначаючи кількість та характеристики мобілізованих, необхідних для доукомплектування Збройних сил України.

Залежно від потреб армії, чоловіки будуть викликатися до ТЦК та СП для оновлення даних або проходження ВЛК з подальшою мобілізацією, якщо вони будуть визнані придатними до служби та не матимуть підстав для відстрочки.

Ті, хто не має реєстрації місця проживання або мають реєстрацію на окупованих територіях, викликатимуться повісткою за місцем офіційного працевлаштування, навчання, у громадських місцях, на блокпостах та пунктах пропуску через державний кордон.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦