Допомога США Україні може опинитися під загрозою через рішення Джо Байдена завершити свою кампанію на переобрання. Це викликає нову невизначеність щодо майбутньої підтримки з боку Америки, що турбує Київ.

Як пише AP, перспективи перемоги колишнього президента Дональда Трампа насторожують Україну. Київ побоюється, що це може припинити підтримку та змусити Україну погоджуватись на умови миру, вигідні Росії. Трамп неодноразово заявляв, що здатен припинити конфлікт за 24 години, що викликає побоювання, що таке врегулювання відбуватиметься на умовах Росії.

Професор стратегічних досліджень Філліпс О’Брайен зазначив, що рішення Байдена змінює динаміку виборів, але ще рано говорити, як це вплине на результат. Він також додав, що якщо це збільшить шанси на перемогу демократів, то це буде позитивним для України.

Також читайте: ЗМІ з’ясували, як Байден ухвалив рішення зняти свою кандидатуру з виборів

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Британії зазначив, що співпраця з Трампом буде важкою, але українці готові до складної роботи. Після телефонної розмови з Трампом Зеленський подякував Байдену за його підтримку та висловив сподівання на продовження американського лідерства, щоб запобігти російській агресії.

Уряд Зеленського також домагався дозволу від адміністрації Байдена на використання американської зброї для ударів углиб Росії, але Вашингтон відмовив через побоювання ескалації конфлікту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦