Країни Євросоюзу не дійшли єдиної думки і не досягли домовленості щодо розблокування в Європейському фонді миру коштів на зброю для України. Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель після засідання глав МЗС ЄС.

Як пояснив дипломат, своє вето відмовилася знімати Угорщина. Боррель сумнівається, що ця країна змінить свою позицію щодо цього питання.

За його словами, 25 країн ЄС засуджують позицію угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана щодо конфлікту в Україні.

Європейський союз

«Ми повинні надіслати сигнал, що поведінка Угорщини, яка підриває єдність зовнішньої політики ЄС, має мати офіційні наслідки. Тому я прийняв рішення скликати наступну зустріч міністрів закордонних справ та оборони у Брюсселі», – наголосив Боррель.

Читайте також: Зеленський сказав, чи готовий до поступок територіями заради життя людей

Додамо, що країни Європейського союзу розробили механізм, який дає змогу обходити вето Угорщини на закупівлю озброєння для української армії коштом доходів від заморожених російських активів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦