Богдан Кротевич (“Тавр”), начальник штабу бригади НГУ “Азов”, звернувся до суду з скаргою на Державне бюро розслідувань. Він стверджує, що ДБР не розслідує дії екскомандувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля належним чином.

22 липня Кротевич повідомив, що отримав від ДБР відповідь, де йому пояснили, що його заяву буде додано до вже наявної справи, яка стосується транскордонного прориву окупантів у Харківській області. Кротевич вважає це незаконним і свідчить про навмисну бездіяльність з боку ДБР.

Також читайте: Залужний закликав Захід готуватись до Третьої світової війни

“Це значить, що ДБР порушує закон і робить це максимально зухвало. Це фактично навмисна бездіяльність, а для себе їхній лист я переклав як “привіт, Богдане, нам по**й на тебе і на закон України, живи з цим”, – написав Кротевич.

Він також заявляє, що має інформацію про “вказівку зверху” не розслідувати цю справу.

“Ці дії, а також спілкування різних людей та деякі дзвінки ясно дали мені зрозуміти, що є вказівка зверху “не давати хід цій справі””, – сказав військовий.

Розгляд скарги на ДБР у суді призначено на 19 серпня. Кротевич стверджує, що процес призначення судді супроводжувався порушеннями.

“Наскільки мені відомо, в морській піхоті тиждень було “полювання на відьом”, щоб ніхто нічого поганого про “колишнього” не сказав”, – додав він.

Кротевич також повідомив, що командири “різних бригад різних відомств” готові свідчити проти Содоля.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦