Президент США Джо Байден вирішив відмовитися від участі у виборах на другий термін у суботу ввечері, перебуваючи на лікуванні від COVID-19 у своєму будинку в Делавері.

Як повідомляє видання Politico з посиланням на анонімні джерела, Байден зрозумів, що його кампанія зазнає невдачі.

Читайте також: Байден назвав, кого бачить кандидатом у президенти США від демократів

Протягом останніх кількох днів Байден проводив зустрічі зі своїми помічниками, щоб знайти шлях до перемоги в листопаді. У суботу ввечері він повідомив своєму найближчому оточенню про готовність завершити свою кампанію.

На обговоренні в місті Рехобот були присутні провідні радники Майк Донілон, Стів Рікетті, заступник керівника штабу Анні Томасіні та Ентоні Бернал, старший радник першої леді Джилл Байден.

Байден Гарріс

Після ухвалення такого рішення активність у штабі Байдена значно зросла. Президент зателефонував віцепрезидентці Камалі Гарріс, голові штабу Джеффу Зінтсу та голові кампанії Джен О’Меллі Діллон, щоб повідомити їх про рішення. Він також провів розмови з радниками Білого дому перед офіційним оголошенням.

Рішення Байдена стало несподіванкою для більшості співробітників Білого дому та передвиборчої кампанії, які не бачили ознак його наміру зняти свою кандидатуру. Наразі оточення президента проводить багато телефонних розмов з керівниками різних ланок. У понеділок вранці Зінтс планує провести телефонну розмову з усіма співробітниками Білого дому та призначеними особами у виконавчій гілці влади.

Зінтс в електронному листі до співробітників заявив, що пишається, що міг попрацювати з Байденом, Гарріс та американський народ. Він назвав чинну команду найкращою в Білому домі в історії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦