Влада буде шукати інструмент для можливості проведення виборів, якщо війна затягнеться

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у разі затягування війни, необхідно буде шукати шляхи для проведення президентських виборів. Про це він сказав в інтерв’ю ВВС, відповідаючи на запитання, чи залишатиметься на посаді, якщо війна триватиме ще 10 років.

Зеленський

Зеленський наголосив, що ніхто не погодиться на тривалу війну, адже це призведе до численних жертв та важких наслідків. Він зазначив, що проведення виборів під час війни наразі неможливе через юридичні та практичні труднощі, але якщо конфлікт затягнеться, доведеться знайти відповідні рішення.

Раніше: Байден зняв кандидатуру з президентських перегонів у США

Президент підкреслив, що проведення демократичних виборів в окопах неможливе, адже спостерігачі не зможуть працювати у таких умовах, а жителі окупованих територій та українці за кордоном не матимуть можливості голосувати. Він додав, що люди, які борються на фронті за демократію, не зможуть взяти участь у виборах.

Зеленський зауважив, що якщо війна продовжиться, потрібно буде шукати інструменти для проведення виборів. Президентські вибори в Україні мали відбутися навесні 2024 року, а вибори до Верховної Ради — у жовтні 2023 року, але війна завадила їх проведенню.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦