Правоохоронці шукають юнака, що був дивно одягнений  

МВС України оголосило у розшук підозрюваного у причетності до вбивства колишньої депутатки Верховної Ради, мовознавиці та науковиці Ірини Фаріон.

У повідомленні МВС описаний як чоловік віком близько 20 років, 170-180 сантиметрів зростання, худорлявої статури.

Фото підозрюваного, оприлюднене поліцією, раніше публікували українські видання та телеграм-канали.

Сусіди Ірини Фаріон, убитої на подвір’ї свого будинку, розповідали, що бачили підозрюваного щодня протягом двох тижнів до вбивства. За їхніми словами, він сидів на лавці та спостерігав. На запитання, звідки він чоловік сказав сусідам, що з Тернополя. 

Однак детально описати зовнішність підозрюваного свідкам важко. За їхніми словами, той постійно був у закритому одязі, капелюсі, окулярах та червоних рукавичках.

Таке ж орієнтування наводиться у повідомленні МВС України. У ньому йдеться, що на момент скоєння злочину підозрюваний був у спортивних штанах темного кольору, чорній кофті з червоною футболкою поверх неї та панамі темного кольору, а на руках у нього були червоні рукавички.

Читайте також: Фреймут дивно відреагувала на смерть Фаріон

У МВС попросили всіх, хто має інформацію про підозрюваного, дзвонити за вказаними телефонами і не намагатися самостійно затримати його.

Нагадаємо, на Ірину Фаріон напали увечері 19 липня біля власного будинку у Львові – у неї вистрілили. Коли приїхала швидка, Фаріон була ще жива, але за кілька годин вона померла в лікарні. Мотиви вбивства офіційно не називалися. Підозрюваний з місця вбивства втік.

Фаріон – уродженка Львова та доктор філології. 2006 року вона стала депутатом Львівської обласної ради, а 2012-го була обрана до Верховної Ради.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦