У росіян абсолютно очевидний дефіцит бронетехніки

Наступ російських окупантів на території України може завершитися восени. Таку думку висловив військовий експерт Павло Нарожний в інтерв’ю “Главред”.

 Він зазначив, що під час цієї операції ворог зміг просунутися лише на 5-7 кілометрів на півночі Харківської області та на 15 кілометрів на Покровському напрямку.

Експерт підкреслив, що російська бронетехніка використовується у дуже обмеженій кількості. “Масштабних операцій із застосуванням великої кількості бронетехніки ми не бачимо”, – зазначив Нарожний.

Війна мобілізація військовий

На думку експерта, значні втрати ворога у людях та техніці при відносно незначному просуванні є свідченням дефіциту російської бронетехніки. Зокрема, на Харківському напрямку переважно використовуються застарілі танки Т-62, а сучасніші Т-72 або Т-90 застосовуються вкрай рідко. Відновити потенціал щодо бронетехніки Росія наразі не може.

Також читайте: Зеленський сказав, чи готовий до поступок територіями заради життя людей

Попри це, російські війська мають значну кількість артилерії та продовжують втрачати 1000-1500 військових щодоби. 

Нарожний зазначив, що росіяни мобілізують приблизно 30 тисяч осіб щомісяця, перекриваючи свої втрати, але масової мобілізації на мільйон осіб, якою лякали, не спостерігається. 

За прогнозами експерта, наступ росіян завершиться восени, коли українське військо поповниться новими мобілізованими, які пройдуть навчання та злагодження, а також з’являться засоби для протистояння російським керованим авіаційним бомбам.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦