Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що слідство розглядає кілька версій вбивства колишньої народної депутатки Ірини Фаріон у Львові.

Основними версіями є її громадська та політична діяльність, а також особиста неприязнь. Про це Клименко повідомив на брифінгу.

Серед можливих мотивів також розглядається замовне вбивство, в якому можуть бути задіяні російські спецслужби.

Читайте також: Таємниця вбивства Фаріон: що знають сусіди, колеги та поліція

Для розслідування злочину залучено значні ресурси, включаючи оперативників та слідчі групи з Києва на чолі з заступником керівника Нацполіції та заступником голови СБУ. Призначено балістичну експертизу, а також аналізуються відео з камер спостереження. На місці злочину було знайдено гільзу, що дозволить отримати додаткову інформацію після судово-медичної експертизи.

Ірина Фаріон

Наразі відомо, що підозрюваний декілька днів перебував біля будинку Ірини Фаріон у визначений час, що свідчить про заздалегідь спланований злочин.

Поліція перекваліфікувала справу з замаху на умисне вбивство на умисне вбивство за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦