Радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко висловив думку, що відповідальність за вбивство громадської діячки та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон лежить на росії.

У мережі Х Лещенко зазначив, що ця смерть є вигідною для Москви, оскільки вона може спричинити внутрішні конфлікти в Україні замість єдності проти зовнішнього ворога.

Читайте також: Фреймут дивно відреагувала на смерть Фаріон

За його словами, саме русня вбила пані Ірину і росіяни є єдиним бенефіціаром. Проте тепер замість згуртованості проти зовнішнього ворога будуть влаштовувати внутрішні качелі, сварити українців між собою.

“Так, як свого часу вони вбили Шеремета і Гонгадзе, знищили Чорновола і отруїли Ющенка. Це ж так очевидно”, – написав політик.

Ірина Фаріон

Президент Володимир Зеленський також прокоментував ситуацію, повідомивши про розслідування вбивства та одну з версій, що веде до росії. Він підкреслив, що всі доступні камери спостереження переглядаються, свідки опитуються, а територія кількох районів обстежується.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник СБУ Василь Малюк вже доповіли про хід розслідування. У Львові перебували високопосадовці, включно з міністром внутрішніх справ, заступниками генпрокурора та керівниками Нацполіції, для координації зусиль у пошуку злочинця.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦