Телеведуча Ольга Фреймут прокоментувала смерть Ірини Фаріон, яка загинула внаслідок озброєного нападу. Її слова про колишню народну депутатку викликали неоднозначну реакцію.

Фреймут у своєму Instagram-дописі зазначила, що Фаріон “не завжди делікатно” відстоювала свою позицію, але все одно висловила співчуття родині загиблої.

Читайте також: Таємниця вбивства Фаріон: що знають сусіди, колеги та поліція

За словами Фреймут, професорка боролася за українську мову, хоч і не завжди це вдавалося делікатно чи вдало. Проте це було щиро, як ніхто з нас не робив.

“Розмовляймо українською. Пані Ірина віддала за це життя. Висловлюю щирі співчуття рідним пані Ірини Фаріон”, – написала ведуча в соцмережі.

Ірина Фаріон

Коментар Фреймут спричинив суперечки в мережі. Деякі користувачі засуджували Фаріон за її радикальні висловлювання, тоді як інші захищали право на свободу слова.

Фреймут також взяла участь у дискусії, зазначивши, що ніхто не має права позбавляти життя людину через її висловлювання, навіть якщо вони є суперечливими.

Ольга Фреймут - Ірина Фаріон

Нагадаємо, що Ірина Фаріон була поранена 19 липня під час нападу у Львові. Куля влучила в скроню, і мовознавицю було госпіталізовано у критичному стані. Пізніше того ж дня стало відомо, що вона померла. Нападника наразі шукають.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦