Президент США Джо Байден повідомив, що не буде балотуватися на другий термін. Він також зазначив, що залишиться на посаді до завершення свого нинішнього терміну.

У своїй заяві, опублікованій у соцмережі X (колишній Twitter), Байден підсумував досягнення країни за останні три з половиною роки.

“Сьогодні Америка має найсильнішу економіку у світі. Ми здійснили історичні інвестиції у відбудову нашої країни, знизили вартість ліків для людей похилого віку та розширили доступ до медичного обслуговування для рекордної кількості американців. Ми надали допомогу мільйонам ветеранів, які постраждали від токсичних речовин, прийняли перший за 30 років закон про безпеку зброї, призначили першу афроамериканку до Верховного суду та ухвалили найважливіше кліматичне законодавство в історії”, – зазначив Байден.

Президент додав, що для нього було б честю продовжувати служити нації.

“Хоча я планував домагатися переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни зосередитись на виконанні обов’язків президента до кінця свого терміну”, – написав він.

Байден пообіцяв пізніше виступити з промовою до нації.

Раніше: Байден став відкритішим до обговорення можливого виходу з передвиборчих перегонів

“Дозвольте мені висловити глибоку вдячність усім, хто працював над моєю кампанією. Особливо хочу подякувати віцепрезидентці Камалі Гарріс за її підтримку. І висловлюю щиру вдячність американському народу за довіру”, – підкреслив президент.

“Я завжди вірив у те, що Америка здатна на великі звершення, коли ми діємо разом. Ми маємо пам’ятати, що ми – Сполучені Штати Америки”, – додав він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦