Мовознавиця та професорка Львівської політехніки Ірина Фаріон, на яку вчинили замах ввечері 19 липня у Львові, померла у лікарні.

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram висловив щирі співчуття рідним, близьким та учням Ірини Фаріон. За його словами, попри зусилля медиків, не вдалося врятувати філологиню.

Читайте також: На війні загинув український музикант Микола Ленок

Нападника, якому на вигляд 20-25 років, ще не знайшли. Він завдав смертельного поранення у скроню Ірини Дмитрівни на вулиці Масарика.

За словами сусідів жінки, стрілець стояв біля входу та підстерігав Фаріон, аби забрати її життя. Крім цього, 20 липня Ірина Фаріон збиралася у відпустку до Болгарії з онуками.

Ірина Фаріон

Мер Львова Андрій Садовий прокоментував смерть Ірини Фаріон та заявив, що в Україні немає більше безпечного місця. Вбивство він назвав зухвалим і наглим. Нападника потрібно знайти, як і замовника, якого теж треба покарати. Садовий подякував правоохоронцям, які активно на цим працюють.

Нагадаємо, що Ірина Фаріон народилася 29 квітня 1964 року у Львові. Вона була мовознавицею, педагогинею, доктором філологічних наук, професоркою НУ “Львівська політехніка”. Вона активно виступала на публіці, вела просвітницький YouTube-канал про нашу мову та історію.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦