Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що світ стоїть на порозі Третьої світової війни, і підкреслив свою здатність зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком.

Цю заяву Трамп зробив під час виступу на з’їзді республіканців, повідомляє “Голос Америки”.

Читайте також: Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенберг

Він наголосив, що може покласти край міжнародним кризам, зокрема війні між росією та Україною, яку, за його словами, ніколи б не сталося за його президентства. Трамп підкреслив, що під час його перебування на посаді президента РФ не здійснювала агресивних дій.

Трамп також згадав про військові конфлікти, які відбулися під час правління його попередників: вторгнення росії до Грузії за президента Джорджа Буша, анексію Криму під час адміністрації Барака Обами та нинішню ситуацію в Україні. За його словами, він здатен зупинити всі ці війни за допомогою телефонного дзвінка.

“Я зупиню ці війни лише телефонним дзвінком. Я можу зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком,” – заявив Трамп.

Він також звернув увагу на інші міжнародні конфлікти, зокрема на Близькому Сході, а також напруженість навколо Тайваню, Кореї, Філіппін та всієї Азії. Трамп попередив, що Третя світова війна може бути особливо руйнівною через сучасну зброю, яка здатна спричинити масові знищення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦