17 липня Збройні сили України підтвердили, що вийшли з Кринок, але продовжують вести бої поблизу цього населеного пункту та в інших місцях на лівому березі Херсонської області. Російська артилерія знищила основні українські позиції, що призвело до значних руйнувань у селі.

Тому аналітики Інституту вивчення війни (ISW) опублікували звіт про ситуацію в Кринках, де майже все селище було зруйноване внаслідок інтенсивних бойових дій.

Читайте також: ЗСУ просунулися вперед на Донеччині: подробиці від ISW

ISW зазначає, що українські війська продовжують активні дії на східному березі Херсонської області, включаючи території поблизу Кринок. Українські військові зберігають свої позиції та плацдарми на східному березі Дніпра.

Кринки

За інформацією видання “Слідство.Інфо”, українські сили зараз ведуть бої за контроль над островами в дельті річки Дніпро біля Кринок. Ця місцевість стала епіцентром боїв після того, як російські війська протягом восьми місяців знищили українські позиції в Кринках.

Оборона населеного пункту виявилася надзвичайно складним завданням для українських військових, які діяли з обмеженими ресурсами. Вони спершу змогли утримати село і навіть спробували розширити свій плацдарм, однак російські війська зруйнували практично все в населеному пункті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦