Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив заклик президента України Володимира Зеленського до західних союзників збивати російські ракети та безпілотники над територією України їхньою зброєю. 

Після європейського саміту у Великій Британії його запитали, чи згоден він з іншими країнами НАТО щодо цих пунктів, він сказав: «Я бачу такий консенсус, що про такі кроки не може бути й мови, і США також дуже чітко висловлюються щодо цього», пише DW.

Раніше Зеленський на саміті Європейської політичної спільноти посилив заклик до більшої підтримки в захисті від російських авіаударів. Зокрема, він звернувся до США, Великої Британії, Франції, Німеччини та Польщі щодо отримання дозволу для використання західних безпілотників і ракет.

«Їхня мужність може мати вирішальне значення для миру», – сказав Зеленський та підкреслив, що, на його думку, це не буде вважатися нападом на росію.

Читайте також: Зеленський озвучив кроки до підготовки другого Саміту миру

Президент України також закликав до подальшого пом’якшення правил застосування західної зброї, щоб мати можливість націлювати військові аеродроми на території Росії далеко за кордоном. 

«Чим менше у нас буде обмежень на використання зброї, тим більше Росія буде прагнути до миру», – попередив Зеленський. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦