Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував змінити політику Європейського Союзу щодо війни в Україні та відновити дипломатичні стосунки з Росією.

Це стало відомо з доповіді Орбана президентові Європейської Ради Шарлю Мішелю, опублікованої на сайті угорського уряду.

Читайте також: Трамп заявив, що може зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком

Орбан, після переговорів з лідерами росії, США та Китаю, заявив, що ні Україна, ні росія не прагнуть припинення вогню чи мирних переговорів. Він також зазначив, що ключовими глобальними гравцями, які можуть впливати на ситуацію, є ЄС, США, Китай і Туреччина.

У доповіді Орбан висловив сумнів щодо активної ролі Китаю у конфлікті, поки не буде реальної перспективи успіху. Водночас він передбачає, що після можливої перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США фінансовий тягар підтримки України суттєво зміниться на шкоду ЄС.

Орбан закликає до розгляду питання про доцільність продовження поточної “провоєнної” політики ЄС, наголошуючи на необхідності суверенної та незалежної європейської стратегії. Він пропонує обговорити можливість зміни курсу, створивши умови для тимчасового припинення вогню та мирних переговорів, зокрема відновивши дипломатичні контакти з Росією.

Також угорський прем’єр пропонує політичні переговори з Китаєм і скоординований політичний наступ на Глобальний Південь, аби повернути прихильність цих країн, втрачену через позицію ЄС щодо війни в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦