Німецький диктатор досі вважається найзлішою людиною, яка коли-небудь жила 

У 1942 році фінський режисер таємно записав голос Адольфа Гітлера, що залишається єдиним відомим записом його звичайної розмови.

Адольф Гітлер досі вважається однією з найзліших постатей в історії, відповідальною за масове знищення шести мільйонів євреїв під час Другої світової війни. Навіть після 80 років від його самогубства 30 квітня 1945 року в Берліні, коли він намагався уникнути захоплення радянськими військами, його спадщина залишається жахливою.

Можна було б подумати, що голос Гітлера легко впізнати, адже існує багато записів його емоційних промов. Проте його звичайний голос значно відрізнявся від того, яким він користувався на масових зібраннях, де своїми агресивними словами і дикою жестикуляцією він доводив своїх прихильників до масової істерії.

Раніше: Жінка побачила “дитинча снігової людини” в лісі – фото

Однак, єдиний відомий запис голосу Гітлера у звичайній розмові був зроблений у 1942 році фінським інженером під час бесіди між Гітлером і фінським лідером Карлом Густавом Емілем Маннергеймом. Інженеру вдалося записати 11 хвилин цієї розмови, перш ніж його виявили есесівці.

Запис показує іншу сторону Гітлера, який звучить спокійно і розчаровано, обговорюючи проблеми виробництва танків. Цей запис є унікальним свідченням того, як Гітлер звучав у приватних розмовах, на відміну від його публічного образу лютого оратора.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦