Працівники територіальних центрів комплектування (ТЦК) не затримуватимуть військовозобов’язаних, які вчасно оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, як того вимагає закон.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері “Радіо Свобода”.

Читайте також: Прикордоння Чернігівщини та Сумщини: чи є загроза нового наступу

Лазуткін пояснив, що якщо особа виконала законні вимоги та оновила свої військово-облікові дані, вказавши місце проживання, то немає сенсу затримувати її на вулиці. Він також зазначив, що подібні випадки затримань викликали негативний резонанс, оскільки дії на блокпостах та примусове затримання впливають на імідж Збройних сил України.

Речник наголосив, що представники ТЦК не мають повноважень для таких дій – це можуть робити лише представники поліції. Оновлення даних військовозобов’язаними дозволяє визначити їхнє місце перебування для потенційного направлення на військово-лікарську комісію. Якщо дані не оновлені, направлення видається за місцем реєстрації.

Крім цього, якщо військово-облікові дані не оновлені, направлення видається за місцем реєстрації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦