Можна уникнути штрафів, але для цього потрібна поважна причина 

Українці, які підлягають військовому обліку, але не встигли оновити свої дані до 16 липня, зможуть зробити це пізніше. Однак, для уникнення штрафів, необхідно мати поважну причину.

Про це заявив народний депутат Михайло Цимбалюк в ефірі “Суспільне Студія”.

“Причин для несвоєчасного оновлення даних небагато. Основною є стан здоров’я. Інші випадки будуть розглядатися співробітниками ТЦК та СП індивідуально. Проте, за законодавством, ті, хто не оновив дані до 16 липня, повинні понести адміністративну відповідальність”, – зазначив депутат.

Читайте також: Що чекає на тих, хто не оновить військово-облікові дані до 17 липня

Він пояснив, що якщо військовозобов’язаний не оновив дані і ігнорує повістки, ТЦК та СП накладає штраф, а потім передає справу до суду. Поліція повинна встановити місцеперебування порушника і може оголосити його у розшук.

У разі повторної неявки до ТЦК, якщо сума штрафу перевищує 160 тисяч гривень, майно військовозобов’язаного може бути арештоване. Ця норма стосується також тих, хто перебуває за кордоном і не оновив свої дані.

“Процедура є досить складною, і наразі судової практики з цього питання немає. Тому Кабінет Міністрів буде змушений реагувати на ситуацію і вносити зміни до підзаконних актів для її врегулювання”, – додав Михайло Цимбалюк.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦